Labels

august 17, 2011

Universul adolescentin



Nu-mi spuneti.....cati dintre noi (adolescentii) doresc sa fie liberi si fara de griji?Cati vor sa paseasca dincolo de monotonie si sa fie in "pas cu moda "?Va spun eu .....aproximativ toti!!Pentru ca asta ne caracterizeaza acum;dorinta de a demonstra lumii ceea ce gandesti si  detasarea de reguli si conventii.
Adolescenta este una ,dupa parerea mea, cea mai importanta etapa a vietii deoarece aici se construieste omul de maine.Reprezinta diferenta dintre aspiratiile pe care vrei sa le atingi si posibilitatea de realizare a acestora,ce vor motiva adolescentul in a-si intrece limita.Un loc important in viata lui o reprezinta atractia catre sexul opus , unde relatia reprezinta doar o incarcatura romantica.
Un lucru foarte benefic pentru copil este conversatia atat cu altii din jurul lui cat si cu familia.Aceasta ajuta sa nu ramana izolat si sa-si analizeze propria persoana in functie de ceea ce spun alti .Si aici vorbesc si de anturaj care daca nu stii sa-l controlezi vei ajunge un ratat social mai tarziu , din orice punct de vedere !!
Adolescentul simte nevoia de a produce ceva nou si de a iesi din tipare facand din el un adevarat "luptator".Incearca sa isi intreaca restul prietenilor in orice lucru care il va vedea competitiv fapt ce il face sa se duca de cele mai multe ori la comportamente deviante si antisociale.
Ideea e ca adolescentul trebuie sa fie apreciat atat de ceilalti cat si de sine insusi.Nevoile lui capata sens cum ar fi : nevoia de a impartasi sentimente , nevoia de prieteni apropiati ( sis ,bro  suri etc etc ).
DeCI in concluzie perioada adolescentina lasa in urma un mare mister , un mister placut sau urat ,depinde de cum il faci :P

Un comentariu:

  1. Universul asta adolescentin a cam devenit un stereotip destul de enervant... party-uri,iubiri misterioase,entuziasm si multe iluzii
    http://renegate4ever.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere