Labels

septembrie 10, 2012

Remember...

Un articol de “remember” a vremurilor trecute mi-a venit a scrie atunci cand am luat cunostinta cu noile moduri de a agata o fata …

Cand pronunti acest cuvant, “romantism”, te poti gandi la doua lucruri. Fie la un curent literar, promovat de Eminescu, asta daca esti profesor de limba si literatura romana, fie la o modalitate de a cuceri o fata si de a-i arata cat de mult o iubesti. La cel de-al doilea lucru se gandeste majoritatea persoanelor inaintate in varsta dintr-un motiv simplu. Pe vremea lor, romantismul era predominant intr-o relatie, transpiratia in palma era nelipsita. Poeziile si scrisorile de dragoste erau parfumate. Florile si declaratiile de dragoste erau bomboana de pe tort. Declarandu-ma un adept al romantismului, pot sa spun cu mana pe inima ca foarte putine fete apreciaza un tip romantic, nu neaparat sa isi doreasca unul langa ele. Si totusi, romantismul moare, usor-usor ….



In momentul in care am spus ca majoritatea persoanelor inteleg semnificatia romantismului, am vrut sa spun ca restul persoanelor fie au idei vagi despre ce ar putea insemna el, fie chiar nu stiu ce inseamna si toate astea pentru ca, in zilele noastre, romantismul nu mai este de actualitate sau chiar a incetat sa existe ! In epoca vitezei, asa cum multi ne place s-o numim, lucrurile se intampla mult mai repede si mult mai “plastic”, mai “rigid”. Acum vine gigoloiu’ cu mertzanu’ sau beemveu’ (bmw) la fata, ii baga doua replici luate de pe goagal, ii arata portofelul, adica grosimea lui si deja fata e in masina … toate astea in timp ce din masina rasuna hituri celebre marca Salam (Victoria) sau Guta (fata de maimuta). Trist … dar adevarat ! Toate acele clipe romantice, pline de soapte de iubire, rasuflare calda, imbratisari si tandreturi au fost inlocuite cu nopti in BAMBOO, nopti in baruri cu studente bete, fie de bautura, fie de mirosul banilor veniti de la baieti de bani gata, care sunt in stare sa “sparga” zecile de milioane pentru o bucata de c*r sau o tata. Asa a ajuns lumea in ziua de azi.
Multi, cei din “garda veche”, sunt de parere ca lumea din care, spre nenorocul lor, fac parte, s-a depravat si s-a “degradat” in ultimul hal, si sunt tentat sa le dau dreptate, fiind scarbit pana la voma de situatia in care s-a ajuns ! Batranii, cei care pe vremea lor lucrurile se intamplau parca mai lent si mai emotionant, se declara dezamagiti si total impotriva noului “stil” de viata pe care cei din ziua de azi aleg sa-l puna in practica.

Adevarul e, stimati cititori, ca nu chiar toti au renuntat la romantism si la a mai fi romantici cu o fata. Nu vreau sa ma dau exemplu. Vreau doar sa va spun ca mai sunt personae care ofera flori, care recita poezii, unele creatie persoana, personae carora le tremura vocea cand fac o declaratie de dragoste. Si cu toate astea …. mai traieste romantismul cu adevarat in ziua de azi?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu