Labels

septembrie 10, 2012

Tineretul din zilele noastre …

Bine v-am regasit dragi cititori, va spune gazda voastra, Batranu’. Astazi va voi prezenta un articol care sa vorbeasca de la sine despre tineretul tarii in care traim ….

Foarte multi dintre acestia au ca preocupari retelele de socializare, cum ar fi facebook sau twitter, alcoolul si tutunul. Si ca sa dam si amanunte, acesti tineri, care in loc sa aiba ca principala preocupare propriul lor viitor, stau pe facebook, dau like-uri, fac adevarate chaturi pe seama unei poze, discutand poate lucruri care nu au legatura nici cu persoana, nici cu imprejurarea macar in care acea poza a fost facute. Si, cand ori se plictisesc, ori realizeaza ca e nevoie totusi de o pauza, ies fie la o tigara pe pervazul geamului din camera, fie desfac o doza de bere, fie, din pacate, le combina ! Toate acestea pe fundalul unor melodii de diferite genuri, de la manele la rock sau pop. Trist, dar adevarat … acesti tineri isi distrug viitorul. Si asta nu ar fi o problema daca ei nu ar reprezenta si purta pe umeri si viitorul tarii ! (sau cel putin asta e perceptia majoritatii). sincer, nici nu as vrea sa ma gandesc ce va fi peste 20-30 ani daca acestia nu-si schimba atitudinea … si totusi cred ca dracu’ nu e atat de negru !
Revenind la retelele de socializare, foarte multi dintre specialistii in psihologie condamna aceste modalitati de comunicare din niste motive cat se poate de serioase ! Multi dintre acestia sunt de parere ca tinerii isi pierd curajul de a spune sentimente, idei sau ganduri fara sa se foloseasca de cuvinte sub forma scrisa. Mai pe intelesul tuturor, acestia isi pierd increderea in ei, devin mai emotivi si nu reusesc sa se impuna in viata reala ! Asta ar fi unul din principalele dezavantaje. Al doilea, si acesta destul de important, este legat de partea fizica. Tastand, degetele sunt intr-o continua articulatie. Expunerea acestora la un timp indelungat de activitate duce la diverse probleme, cum ar fi miscarea cu mare greutate sau chiar la blocarea articulatiilor, potrivit oamenilor ce studiaza fenomenul.


Cat despre tinerii din tara, cei despre care am vorbit sunt in majoritate, dar nu sunt toti cei care-si pierd timpul total aiurea si total in dezavantajul lor. Sunt si tineri care sunt preocupati mai mult de viata lor decat de ceea ce a postat unu’ sau altu’, decat ceea ce a comentat ala sau alalalt, decat poza de la profil a nu stiu ce tipe de Dorobanti. Tineri care se gandesc de 2 ori inainte de a face un lucru, tineri demni de respect si de toata admiratia. Opinia mea este ca acesti tineri, desi in minoritate, vor reusi in viata si poate vor reusi sa estompeze, pe cat posibil, efectul creat de cealalta categorie ..

Cand ma gandesc la tineretul din Romania, sincer, ma gandesc ca ei ne vor reprezenta peste cativa ani si ca trebuie sa avem mare grija de ei !
Ca o concluzie generala si strict personala, sunt de parere ca tineretul responsabil de viitorul lor trebuie respectat si apreciat, iar cel mai putin responsabil, trebuie ajutat sa mearga pe drumul cel bun ! Pana la urma, ei ne vor reprezenta si vor reprezenta Romania !

5 comentarii:

  1. ramane valabil schimbul de link-uri cu onesitetv ? eu am adaugat link-ul tau, sa dai un F5 ca sa apara.

    RăspundețiȘtergere
  2. da ramane , am probleme cu design , imediat ce il adaugat te voi anunta ,ms !!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna.Ma intereseaza un schimb de link.Blogul meu este http://imbracamintehandmade.blogspot.ro . Mersi

    RăspundețiȘtergere
  4. Dar tu? Tu din ce categorie faci parte? Nu cred că știi ce vorbești...

    RăspundețiȘtergere